Това каза Венеция Ангова от Продължаваме Промяната пред NovaNews. Редно е

...
Това каза Венеция Ангова от Продължаваме Промяната пред NovaNews. Редно е
Коментари Харесай

ПП на мнение, че служебният кабинет може да преосмисли решението си да не внася бюджет

Това сподели Венеция Ангова от " Продължаваме Промяната " пред NovaNews.

 

" Редно е да се внесе пълновръстен бюджет за НЗОК и Национален осигурителен институт. Невнасянето на бюджет от кабинета месец по-късно демонстрира нарушаване на Конституцията и на Закона за обществените финанси. В днешните текстове няма цифри, има единствено дати.

 

Посочени са разпореждания като минималната заплата, които ще продължат да работят до приемането на пълновръстен бюджет. Ние ги поддържаме, само че е належащо да бъдем съответни на сегашния миг, по тази причина е нужно да се актуализират цифрите ", уточни Ангова. 

 

По думите ѝ да внесеш промени между първо и второ четене е като да искаш да имаш заплата от 5000 лв. и да си напишеш чек на една тетрадка. " Това слага под риск системата за обществени финанси, няма опция за прогнозируемост. Вероятно е нужно отваряне на нова бюджетна процедура ", счита тя. 

 

" По отношение на Изборния кодекс виждаме смяна на тактиката - подават ни го дневно по лъжичка. Следващите дни ще го оферират като втора точка, до момента в който не се изчерпи ", предвижда Ангова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР